Volledig scherm
Het Veghel van Robert-Jan van der Zanden. Hij is actief voor carnavalsclub de Promillikantjes. © Van Assendelft

Het Veghel van Robert van der Zanden

VEGHEL - De penningmeester van carnavalsvereniging De Promillikantjes, Robert-Jan van der Zanden (48), werd onlangs benoemd tot Promillikanjer. Ontelbaar zijn de uren die hij sinds de oprichting als vrijwilliger in de 80 leden tellende club stopte. En hij gaat gewoon door, ook als voorvechter voor meer gemeentelijke ondersteuning bij 'zijn' feest voor iedereen. 

Robert-Jan woont met partner en dochter in De Bunders, maar werd geboren in de Acacialaan. De medewerker opslag en distributie doet zijn betaalde werk bij Friesland Campina.

Restaurant

,,Traditioneel gaan we, na de eerste optocht in Zijtaart, altijd even een hapje eten bij De Reiger. Als De Moesmulders er dan hun deuntjes spelen, wordt het er altijd heel gezellig. Verder wokken we af en toe, maar dat is het dan wel zo'n beetje."

Winkel

,,Bakkerij Van Bussel is de mooiste winkel van Veghel. Een ambachtelijk familiebakkertje in een pand dat bijna een museum is. Over beleving gesproken."

Een compliment aan

,,Gewoon aan DE Veghelaar, vanwege die bijzondere mentaliteit. Bedenk het maar en ze krijgen het hier allemaal voor mekaar."

Beste herinnering

,,Aan de eerste overwinning die we in 2009 met onze wagen 'Met levendige muziek vermaken wij het publiek' behaalden. Na alle complimenten die we elk jaar al kregen, volgde op de Markt het bericht van de eerste prijs. Staan we daar een potje te snotteren van trots blijdschap."

Mooiste plek

,,De Aa-Broeken."

Op de schop

,,Dat de Veghelse prins na de prijsuitreiking van de optocht geen prijzen hoeft na te brengen naar dorpen die dan al naar huis zijn. Laten we het feestje van de uitreiking ook samen vieren, dat zorgt voor nog meer verbroedering en is echt veel leuker."

Typisch Veghel(s)

,,We hebben last van valse bescheidenheid, mogen best wat trotser zijn en dit uitdragen."

Als ik het mocht zeggen

,,Dan faciliteerde ik elke groep die een carnavalswagen wil gaan bouwen. Gewoon een dak, elektriciteit en een wc, zodat buurten, scholen en clubjes samen aan de slag kunnen. Gemeente Meierijstad, in het kader van cultuurbehoud en leefbaarheid: pak dit eens op."

In één zin

,,In Veghel komt het wel in orde."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement