Volledig scherm
Volgens de laatste weerberichten reikt de temperatuur zondag zelfs tot dertig graden. © Flickr Best Kept Secret

Best Kept Secret voorbereid op tropische temperaturen

UpdateHILVARENBEEK – Organisator Friendly Fire bepaalt zondagmorgen samen met de medische dienst welke maatregelen worden getroffen tegen de verwachte hoge temperaturen op de afsluitende dag van Best Kept Secret in Hilvarenbeek.

Vier edities lang zat het weer tegen, maar tijdens de vijfde Best Kept Secret zijn de temperaturen dan eindelijk festivalwaardig. Volgens de laatste weerberichten reikt de temperatuur zondag zelfs tot dertig graden. In het veiligheidsoverleg, dat zondagmorgen plaatsvindt, wordt besloten of er al dan niet maatregelen volgen om de festivalbezoekers te beschermen tegen het aangekondigde tropische weer.

,,Als medische dienst brengen wij vooraf een advies uit aan de organisatie. In het veiligheidsoverleg worden vervolgens knopen doorgehakt”, aldus een woordvoerder van de medische dienst. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat er extra waterstands komen. ,,En mocht het nodig zijn, dan kunnen wij de medische dienst altijd opschalen. Maar dat is in handen van de organisatie, zij koppelen aan ons terug wat de precieze planning wordt.”

Ook de tweede dag van Best Kept Secret verliep zaterdag voorspoedig voor de medische dienst. Net als een dag eerder waren er geen extreme gevallen te melden en kende de EHBO-post een rustig verloop.

UPDATE 13.00 uur

Na het veiligheidsoverleg tussen de organisatie en de medische dienst is besloten dat bezoekers van Best Kept Secret flesjes van maximaal een halve liter (zonder dop) mee mogen nemen naar het festivalterrein. ,,Bij de toiletten zijn voldoende punten om de flesjes bij te vullen met water", aldus Jochem Winterwerp van organisator Friendly Fire.

Tilburg e.o.