Volledig scherm
© Natuurbrandrisico.nl

Grotere kans op natuurbranden in Brabant: code oranje afgekondigd

ETTEN-LEUR - De veiligheidsregio's hebben code oranje afgegeven voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland. Het aangename weer zorgt voor droogte in de natuur, wat tot snel uitbreidende natuurbranden kan leiden.

Wandelaars en bezoekers van natuurgebieden in deze regio krijgen het advies om zeer alert te zijn om kleine brandjes meteen te melden. Door de droogte kan het vuur zich in een hoog tempo verspreiden.

ZIE OOK: Hitteplan en code geel voor Brabant: hittegolf op komst, donderdag mogelijk 36 graden

Wensballonnen

Naast (kook)vuren, zijn vuurkorven, wensballonnen en vuurwerk ook verboden in natuurgebieden. Ook waarschuwt Politieteam Langstraat voor natuurbranden die per ongeluk veroorzaakt kunnen worden. Sigaretten en glas dienen daarom in een prullenbak gegooid te worden. Ook adviseren ze om auto's niet te parkeren in hoog en droog gras.

Daarnaast wordt geadviseerd om altijd blusmiddelen bij de hand te houden. Wanneer u zich in de buurt van een brand bevindt, wordt geadviseerd om zo snel en ver mogelijk te vluchten. Loop daarbij niet voor de brand uit of in de richting waarin de brand zich verspreidt, maar haaks op de brand waarmee u de kans verkleint dat de brand u inhaalt.