Volledig scherm
© thinkstock

Seksen, pikant eten en lakens in diepvries: zo slaap je beter in deze hitte

Er is geen ontkomen aan: de hitte zit nu ook onherroepelijk in je slaapkamer. Dat bevordert de nachtrust allerminst. Maar je kan wel enkele maatregelen nemen om beter te slapen tijdens de hete nachten. En die zijn heus niet onaangenaam.

Bevochtig slapen en polsen
Zo'n plantensproeier is een handig ding. Vul het met gekoeld water en benevel je gezicht. Voor je gaat slapen, hou je je polsen onder koud stromend water. 

Maak ook je slapen nat met koel water, en was je voeten voor het slapengaan. Je kan ook een nat T-shirt aantrekken. 

ZIE OOK: Hitteplan en code geel voor Brabant: hittegolf op komst, donderdag mogelijk 36 graden

Eet pikant
Het is misschien het laatste wat je wil, maar door pikant voedsel ga je zweten en daalt je lichaamstemperatuur. Een vochtige huid voelt ook frisser. Haal vanavond dus maar het flesje Tabasco boven.

Vrij je koel
Akkoord, het is wat warm om de liefde te bedrijven. Maar het hormoon oxytocine dat vrijkomt tijdens het orgasme zorgt voor een algehele ontspanning en zal je slaperig maken. 

ZIE OOK: Huisdieren en de hitte: zo geef je hen wat verkoeling

Lakens in diepvries
Stop je laken of dekbedovertrek en je kussensloop in een plastic zak en leg die enkele uren in de diepvrieskast. Je kan ook hetzelfde doen met je pyjama of nachtkleed, ook al moeten die uit om de vorige tip uit te voeren.

Hou de ramen dicht
De ramen overdag openzetten, is geen goed idee. De warme buitenlucht dringt zo je kamer binnen. Bij valavond kan je je raam op een kiertje zetten. Leg een natte dweil op de vensterbank, zo koelt de lucht af.