Volledig scherm
In tegenstelling tot de school had het mortuarium wel airconditioning. © thinkstock

Spaanse leerlingen zoeken verkoeling in mortuarium

De temperatuur in een klaslokaal in de buurt van Madrid liep deze week zo hoog op, dat de school besloot de leerlingen naar een mortuarium in de buurt te brengen. In tegenstelling tot de school had dat namelijk wel airconditioning. 

Maar liefst vijf leerlingen van de middelbare school IES Neil Armstrong in Valdemoro, 27 kilometer ten zuiden van Madrid, vielen gisteren flauw vanwege de hitte. Spanje wordt momenteel geteisterd door een hittegolf met temperaturen boven de 40 graden. De vijf moesten behandeld worden in het ziekenhuis.

Om nog meer spoedgevallen te voorkomen, besloot de school de rest van de leerlingen naar een mortuarium te brengen. De Spaanse onderwijsbond had eerder al verzocht om stipt om 12.00 uur met de lessen te stoppen, maar de temperatuur in het klaslokaal liep voor die tijd al zo hoog op dat de school geen andere uitweg zag.

Isoleren

Naar verwachting duurt de hittegolf nog minstens tot zondag. De Spaanse minister van Energie beloofde vandaag dat er maatregelen komen om openbare gebouwen in gemeenten met minder dan 20.000 inwoners beter te isoleren, zodat uitstapjes naar het mortuarium voortaan niet meer nodig zijn.