Volledig scherm
© ANP

Zomers weekend met strandweer, maandag meest tropisch

Het wordt een warm en zonnig weekend, met mooi strandweer. Maandag dient zich een tropische dag aan. Zaterdag 27 mei werd de eerste officiële tropische dag gemeten. 

,,Juni heeft al heel veel warmte gegeven”, zegt Diana Woei van Weerplaza. Met een gemiddelde temperatuur van 16,8 graden behoort deze maand zelfs tot de warmste tien juni maanden, gemeten sinds 1901. 

Volgens Woei houdt het warme weer voorlopig aan. Zo blijft het aankomend weekend veelal droog en wordt het vooral zondag behoorlijk zonnig. De temperaturen variëren van 25 tot lokaal soms wel 30 graden.

Op het strand is het die dag dan ook de hele dag goed toeven. ,,Alleen ‘s middags staat er misschien een zeewindje.” Toch is het zondag nog niet eens de warmste dag.

Tropisch

Op maandag lopen de temperaturen op van zo’n 27 tot 30 graden, waarbij mogelijk de tropische grens van 30 graden zelfs wordt overschreden. ,,We kunnen maandag dus een echte tropische dag verwachten”, aldus Woei.

Toch is het nog even geduld hebben voordat de tropische temperaturen inzetten. Morgen ligt de temperatuur dan wel tussen de 25 en 29 graden, maar is er kans op buien in het midden en oosten van het land. Ook ontstaat er mogelijk onweer en is het weer over het algemeen ,,minder stralend". Bovendien wordt het aanstaande vrijdag weer wat kouder. 

Widget door Weerplaza