Volledig scherm
Madeleine Witte-Vrees © copyright Marc Bolsius

Dag van de waarheid voor Schijndelse amazone Witte-Vrees op Indoor Brabant

Indoor BrabantDag drie in de Brabanthallen op Indoor Brabant in 's-Hertogenbosch. Wat kunnen we van vandaag verwachten?

Voor de Schijndelse Madeleine Witte-Vrees is het erop of eronder. De dressuuramazone kan zich zaterdagmiddag tijdens de FEI World Cup plaatsen voor de wereldbekerfinale in Parijs, volgende maand. Witte-Vrees staat gedeeld achtste op de ranglijst. De beste negen mogen naar Franse hoofdstad.

Witte-Vrees of Gal

Het zou de tweede keer in haar carrière zijn dat ze bij de wereldbekerfinale dressuur van de partij is. Vorig jaar eindigde ze in het Amerikaanse Omaha bij haar debuut op een fraaie vijfde plaats met haar paard Cennin. Ook Nederlander Edward Gal maakt nog kans op kwalificatie. Eén van de twee plaatst zich.

De Brabanthal staat zaterdagochtend in het teken van het internationale para dressuur, de small tour. Rond de klok van 11.30 uur weten we wie er met de Parapaard Prijs van door gaat. Vlak daarna wordt er in diezelfde hal gestreden om de Safari Resort Beekse Bergen Prijs, een dressuurwedstrijd voor U25.

Peelhal

In de nabij gelegen Peelhal wordt er op zaterdagmorgen vooral getraind. In de middag staan er regionale springwedstrijden voor pony's in verschillende klasses op het programma. 

Op 14.00 uur start de World Cup voor Witte-Vrees en co. Vlak voor de avond weten we welke ruiter Nederland vertegenwoordigd in de finale van de wereldbeker. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement