Volledig scherm
Springruiter Eric van der Vleuten (hier op archiefbeeld) uit Someren plaatst zich voor de tweede en tevens laatste ronde van de Gemeente 's-Hertogenbosch Prijs. © EDMUND MESSERSCHMIDT

Eerste ronde 's-Hertogenbosch Prijs zonder verrassingen bij springruiters

Indoor BrabantDe internationale springruiters komen op vrijdagmiddag voor het eerst in de ring voor de Gemeente 's-Hertogenbosch Prijs. In de eerste ronde selecteerden de beste vijfentwintig ruiters zich.

De tweede en tevens laatste ronde begint om 19.00 uur en is tegen 20.00 uur afgelopen. Dan weten we wie de Bossche prijs op zijn naam mag schrijven. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door de Belg Nicola Philippaerts met Ustina Site. 

Julien Epaillard uit Frankrijk won de kwalificatie met zijn paard Quatrin de la  Roque LM. Met een tijd van 57 seconde was hij een kwart seconde sneller dan Leopold van Asten (57,25 sec). 

Voor Nederland selecteerde zich onder meer Maikel van der Vleuten uit Geldrop, Eric van der Vleuten uit Someren, Piet Raijmakers Jr. uit Asten, Bianca Schoenmakers uit Eindhoven en Leopold van Asten uit Duizel. De complete lijst inclusief de tijden lees je hier

Later op de avond is de VDL Groep Prijs, een Tabel A met barrage en hindernissen tot 1,55 meter. De eerste ruiter komt om 20.45 uur in de ring. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement