Geslaagde eerste test voor dressuurruiters Gal en Witte-Vrees

Indoor Brabant+videoHet eerste onderdeel van de Grand Prix World Cup Dressage is vrijdag gereden. De verplichte onderdelen stonden voor nu op het programma. Zaterdagmiddag is de kür.

Volledig scherm
Archiefbeeld van de Duitse winnares Isabell Werth © REUTERS

Voor dressuurruiters Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees zijn het spannende dagen. Een van hen kan zich kwalificeren voor de finaleronde van de Grand Prix in Parijs, eind april. Gal liet vanmiddag zien op scherp te staan. Met een score van 77,696 eindigde hij op een tweede plaats.

Volledig scherm
Indoor Brabant - eindstand dressuur © BD

Lang stond de Schijndelse Madeleine Witte-Vrees in de top drie, maar het was wereldtopper Isabell Werth uit Duitsland die haar uiteindelijk van het podium afstootte. Haar landgenoot Jessica von Bredow-Werndl behaalde een derde plek, vlak onder Nederlander Gal.

Meulendijks

Een knap optreden was er onder meer van Anne Meulendijks. De dressuuramazone uit Heeze eindigde op een zesde plaats bij haar eerste wereldbeker-optreden. Dit was voor haar de tweede wedstrijd op seniorenniveau. 

De derde en laatste Brabantse deelnemer komt uit Berlicum. Katja Gevers verzamelde 67,935 punten en viel daarmee buiten de top acht. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement