Bij een party in The Inside zijn volgens de gemeente Oisterwijk de geluidsnormen overschreden
Volledig scherm
Bij een party in The Inside zijn volgens de gemeente Oisterwijk de geluidsnormen overschreden © Facebook The Inside

Burgemeester over overlast The Inside in Oisterwijk: ‘Bijzonder dom van de ondernemer, bijzonder irritant voor de omgeving’

OISTERWIJK - Onomwonden heeft burgemeester Hans Janssen zijn mening gegeven over de overlast die een feest bij The Inside voor de omwonenden heeft opgeleverd. 

,,Bijzonder dom van de ondernemer, bijzonder irritant voor de omgeving”, vertelde hij donderdagavond de gemeenteraad naar aanleiding van vragen van PrO. 

Vorige week maandag liep een feest bij The Inside uit de hand. Dronken feestgangers zorgden 's nachts in de Heusdensebaan voor de nodige geluidsoverlast. Tijdens het feest zelf werden de geluidsnormen ook overschreden. Het feest was bovendien niet bij de gemeente aangekondigd, waartoe The Inside zich wel verplicht heeft.  

Klik hier voor het BD-dossier over The Inside en Insaid

Oisterwijk reageerde vorige week al met dwangsommen aan het adres van The Inside, maar Janssen voegde daar donderdagavond in de raad zijn ergernis aan toe. 

Quote

Er is nu een wel heel grote kloof tussen buurt en ondernemer

Jan Jonkers (AB)

Volgens Jan Jonkers (Algemeen Belang) hebben de ondernemers op één dag de coulance verspeeld die ze een jaar lang wisten op te bouwen. ,,Er is nu een wel heel grote kloof tussen buurt en ondernemer.”

Namens The Inside gaf Erik Haenen vorige week al te kennen lessen uit het feest te zullen trekken. Voor een veel groter feest kondigde hij extra beveiligers en verkeersregelaars aan. Dat lijkt effect te hebben gesorteerd. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.