Volledig scherm
Zodra bekend werd dat de evenementen in de Leerfabriek op het KVL-terrein verhuisden naar het Insaidpand, kwam de buurt in verzet. © Piet Jacobs

Buurt in Oisterwijk delft onderspit: The Inside mag van start in Insaidpand

OISTERWIJK - Omwonenden van het Insaid-pand in Oisterwijk hebben bij de voorzieningenrechter bot gevangen. De omgevingsvergunning voor het houden van evenementen in het voormalige bedrijfsverzamelgebouw aan de Heusdensebaan blijft van kracht.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat het Oisterwijks college de juiste procedure heeft gevolgd. De zogenaamde kruimelregeling maakt het mogelijk om het houden van evenementen toe te staan, ook al zijn die in strijd met het bestemmingsplan.De buurt voerde aan dat het hier om een stedelijk ontwikkelingsproject gaat, maar dat ziet de rechter anders. Ook de zorgen over geluidsoverlast, de brandveiligheid en het gebrek aan parkeerruimte deelt de rechter niet. Op 9 februari hebben Alwin Houwing en Erik Haenen hun eerste grote festijn gepland. Alle 650 kaarten zijn verkocht voor 'Te tete te tete tetete', dat Oisterwijk moet klaarstomen voor carnaval. 

Volledig scherm
The Inside trekt in Insaid © The Inside
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.