Volledig scherm
The Inside heeft in het linker deel van het Insaidpand zijn intrek genomen. 'Tandenborstel.com' verwijst naar Basiq Dental (tandartsartikelen) van de Oisterwijkse ondernemer Bart van Eijndhoven, die eigenaar van het Insaidpand is. © Google Streetview

Criticasters van The Inside putten nieuwe hoop uit advies van Oisterwijkse bezwaarcommissie

OISTERWIJK - ,,Het wordt een lastig verhaal voor de gemeente én The Inside." Die voorspelling komt van Han Koopmans, een van de bezwaarmakers tegen het gebruik van het Insaidpand aan de Heusdensebaan als evenementenlocatie. 'Disco', typeren de criticasters echter.

Koopmans en de zijnen weten zich gesterkt door het advies van de Oisterwijkse bezwaarschriftencommissie aan het college. Dat heeft een omgevingsvergunning verleend aan Ambacht BV van Alwin Houwing en Erik Haenen, die eerder volgens dezelfde formule De Leerfabriek op het KVL-terrein exploiteerden.

In het advies staat dat het college beter had moeten omschrijven hoe het Insaidpand, eigendom van Oisterwijker Bart van Eijndhoven, gebruikt mag worden. 'De gevolgen voor de leefomgeving zijn niet goed in kaart gebracht en er is sprake van een te groot risico op parkeer- en verkeersoverlast en geluidsoverlast', oordeelt de commissie bovendien.

Dossier Inside en Insaid

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.