Volledig scherm
Protest van omwonenden tegen het gebruik van het Insaidpand (op de achtergrond) voor het houden van feesten en evenementen. © MarieTherese Kierkels / Beeld W

PGB tegen Oisterwijks college: 'Zet politiek en buurt bij Insaid niet buitenspel'

OISTERWIJK - Het Oisterwijks college mag niet op eigen houtje besluiten over het gebruik van het Insaidpand voor het houden van feesten en evenementen. Zowel de buurt als de gemeenteraad moeten bij de besluitvorming betrokken worden. Die oproep komt van oppositiepartij PGB. 

Woensdag werd bekend dat Alwin Houwing en Erik Haenen, bekend van De Leerfabriek op het KVL-terrein, opnieuw een omgevingsvergunning hebben aangevraagd voor het voormalige bedrijfsverzamelgebouw aan de Heusdensebaan.

Het college informeerde woensdag de gemeenteraad. De aanvraag is op 11 juli binnengekomen. Het college heeft dan volgens de 'reguliere procedure', ook wel bekend als de kruimelregeling, acht weken de tijd om te besluiten. Maar er is een mogelijkheid om die termijn met zes weken te verlengen. 

De PGB roept daartoe op om te voorkomen dat de politiek en omwonenden tijdens de zomervakantie 'buitenspel' worden gezet. Bovendien dringt de PGB andermaal aan op 'kruimelgevallenbeleid', waarbij de oppositiepartij ook verwijst naar de plannen van de Regionale Instelling Beschermd Wonen aan de Kerkstraat.

Tilburg e.o.