Volledig scherm
Protesten van de buurt en PrO en PGB in de gemeenteraad wisten de komst van 'De Leerfabriek' naar het Insaidpand niet te voorkomen. The Inside werd de nieuwe naam voor de evenementenlocatie. © Piet Jacobs

PrO en PGB verspelen krediet aan Heusdensebaan en oogsten scepsis langs de Oisterwijksebaan

POLLOISTERWIJK - ,,Als het om The Inside gaat, moeten wij het van de rechter hebben. Dáár hebben wij goede kans om ons gelijk te halen. Het vertrouwen in de politiek van Oisterwijk is totaal weg. Met een nieuwe wethouder ruimtelijke zaken van Algemeen Belang-huize, die uit het zittende college komt, zien wij geen verandering."

Dat zegt Han Koopmans namens de bewoners van de Heusdensebaan die ageren tegen het gebruik van het Insaidpand als evenementenlocatie. The Inside zien zij als een disco die niet in een woonomgeving thuishoort.

Verkiezingsbeloftes van PGB en PrO vindt Koopmans niet terug in het raadsprogramma dat die twee grootste partijen met Algemeen Belang en CDA overeen zijn gekomen. ,,PGB had aangekondigd - en daardoor naar ons idee de verkiezingen gewonnen - alles vooral mét de burger te willen besluiten. Maar het allereerste besluit van deze nieuwe raad is de burgers niet bij het proces te betrekken vanwege de gevoeligheid en de sfeer van vertrouwen", doelt Koopmans op de gesprekken over raadsbrede samenwerking achter gesloten deuren. ,,Dat druist in tegen alles wat voor de verkiezingen is gezegd. Wij zijn er klaar mee."

Oisterwijksebaan

Ook de actiegroep die zich aan de andere kant van Oisterwijk roert tegen de varkenshouderij aan de Oisterwijksebaan,  is teleurgesteld over het raadsprogramma. ,,PrO heeft voor de verkiezingen het plan geopperd om de boer uit te kopen en een wijkje aan te leggen. We horen daar nu niets van, maar gaan PrO daar wel aan herinneren", zegt een woordvoerder van Vereniging Westend en Omwonenden Oisterwijk. 

poll

De samenwerking van PBG, PrO, Algemeen Belang en CDA is een zegen voor Oisterwijk

  • Eens (29%)
  • Oneens (71%)
531 stemmen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.