Volledig scherm
Affiche © The Inside

The Inside combineert 'live' de formules van Oisterwijk Swingt en Oisterwijk Culinair

OISTERWIJK - Het zijn succesformules die niet meer op de uitagenda staan: Oisterwijk Culinair en Oisterwijk Swingt. ,,Maar wij pakken het weer op", zegt Alwin Houwing. ,,Alleen niet buiten, maar binnen. In The Inside dus." Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november is Oisterwijk Live de overkoepelende term. 

Op vrijdag wordt The Inside, aan de Heusdensebaan, leeggeruimd voor tafels waarop vijfgangendiners worden geserveerd. Vijf horecazaken uit het Oisterwijkse verzorgen de maaltijden: SEC, ZININ, mooR, Vulders en De Rosep. Een landelijk bekende artiest komt langs, maar volgens het contract moet Houwing die naam tot op de dag zelf geheim houden. 

House, zoals die klonk in de beginjaren, slaat op de clubavond van zaterdag de klok met dj's La Fuente, Hed Kandi, Syben Ray, Dutone en Mugsy. Die laatste opent de avond op vinyl: plaatjes draaien dus. Vuurspuwers, steltlopers en slangenbezweerders vullen de ruimte. Zondag gaan bierpullen op lange tafels onder schlagerklanken rond: 'Oisterweich Fest'.

Voor de vrijdag zijn de 500 kaarten al bijna uitverkocht. Op zaterdag en zondag rekent Houwing op 800 bezoekers. Volgens de omgevingsvergunning mag The Inside jaarlijks 20 themafeesten met een maximum van 800 bezoekers houden.

Tilburg e.o.