Volledig scherm
Volle bak in The Inside. © Facebook

The Inside is blij met nieuwe omgevingsvergunning van Oisterwijk, bezwaarmakers zetten verzet voort

UPDATEOISTERWIJK - Het Oisterwijks college gaat de omgevingsvergunning voor The Inside aanscherpen. Dat is wél naar tevredenheid van de organisatoren van evenementen in het Insaidpand, terwijl bezwaarmakers vanuit de buurt laten weten door te gaan met procederen tot aan de Raad van State.

,,Deze aanpassingen hebben wij zelf voorgesteld om de buurt tegemoet te komen", reageert organisator Alwin Houwing, van exploitatie-bv Ambacht. Het gaat er volgens hem met name om dat niet langer alle dagen van het jaar een activiteit met minder dan 800 bezoekers gehouden kan worden. Het aantal van acht evenementen met een bezoekersaantal tussen de 800 en 1000 zou ongewijzigd blijven, terwijl voor grotere evenementen een aparte vergunning nodig blijft.

,,Wij zijn totaal niet tevreden", meldt bezwaarmaker Han Koopmans. ,,We hebben het antwoord gekregen dat wij verwachtten. De voorschriften zijn aangescherpt op aantallen en soorten evenementen, maar verder houdt het college allerlei motiveringen in stand waar de adviescommissie al gehakt van had gemaakt."

Volledig scherm
De nieuwe voorschriften van de omgevingsvergunning voor The Inside. © Gemeente Oisterwijk

Beroepschrift

Koopmans had 'een serieuzer antwoord'  gewild. ,,Het resultaat blijft hetzelfde. De vergunning blijft met iets aangepaste voorschriften in stand. Wij zetten dus onze juridische procedure voort, die we 2 mei al zijn begonnen met een beroepschrift tegen het geen besluit nemen. Het beroep blijft in stand, maar nu tegen de beslissing. Wij constateren helaas dat ook dit nieuwe college zich vrijwel niets aantrekt van de bezwaren van 140 omwonenden. Zonder enige inspraak of horen van de inwoners. Dat belooft niet veel goeds voor de nieuwe manier van werken, vrezen wij. Dit is oude machtspolitiek, want de raad heeft hier geen stem in gehad. Heel teleurstellend, gelet op de huidige samenstelling van het college. Zoals wij steeds hebben gezegd: wij halen ons gelijk pas bij de Raad van State en zo zal het gaan." Dat Koopmans en de zijnen hun verzet aanhouden, verbaast Alwin Houwing niet: ,,Het gaat deze mensen allang niet meer om ons. Ze houden pas op als het pand plat gaat."

Tilburg e.o.