Volledig scherm
Het wedstrijdterrein aan de Hoge Zandschel in Kaatsheuvel. © 't Zooike

Al op vrijdagavond trekkertrek in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Liefhebbers van trekkertrek komen bij de zesde editie van dit populaire evenement in Kaatsheuvel extra aan hun trekken. Niet alleen zaterdag 25 augustus, maar ook al op vrijdagavond brullen de tractormotoren op het geprepareerde circuit aan de Hoge Zandschel.  

Na het succes van de lustrumviering in 2017 heeft de organiserende vriendengroep 't Zooike besloten om de trekkertrek uit te breiden naar twee dagen. 

Vanaf vrijdag 18.30 uur zijn de bezoekers welkom en een half uur later beginnen de krachtproeven. Alle deelnemers willen natuurlijk het einde van de 100 meter lange baan halen, de zogeheten 'full pull '. 

Steigerende voorwielen

Op het avondprogramma staan de duo klasse met twee trekkers tegelijk voor de sleepwagen, de Duitse klasse en de Langstraat klasse. De steigerende voorwielen zullen zorgen voor spektakel in de Duitse klasse, die voor het eerst in Brabant wordt verreden. 

Ook de Langstraat klasse is een primeur, waaraan alleen bestuurders uit de regio mee mogen doen. Rond 22.00 uur komen de laatste trekkers in de piste, maar daarop zal het feest met Corné Music niet wachten. 

Ook vrouwen klasse

Zaterdag vanaf 09.30 uur is het de beurt aan de landbouw klasse, de boerensport klasse en de vrouwen klasse. Uiteraard verschijnen ook hier steeds trekkers van hetzelfde gewicht aan de start voor hun wedstrijd. 

Speciaal is het onderlinge gevecht bij de Power Pullers Zuid aan het eind van de middag. Maar ook de diverse demonstraties en de kindertrap trekkertrek race zullen het publiek vermaken. 

Rond de klok van zeven barst de feestavond los, waarbij eerst de PartyFrieX en later de band BZB garant staan voor een uitbundige sfeer.  

Tilburg e.o.