Volledig scherm
Het clubterrein van Kynologenvereniging Waalwijk e.o. aan de Baan in Kaatsheuvel. © K.V. Waalwijk e.o.

Brabants Rashondenfestival op terrein aan de Baan in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het is een begrip onder kenners en liefhebbers: het Brabants Rashondenfestival. Het evenement voor hond, baas en publiek wordt zondag 2 september weer in Kaatsheuvel gehouden. 

Bij deze 38e editie wordt voor het eerst van het clubterrein van Kynologenvereniging Waalwijk e.o. aan de Baan in Kaatsheuvel gebruik gemaakt. Jarenlang diende het inmiddels gesloopte ontmoetingscentrum De Werft in januari als binnenaccommodatie. 

Met 185 inschrijvingen mag het Brabants Rashondenfestival een van de grotere clubmatches in ons land genoemd worden. Het kampioenschap begint om 10.00 uur en rond 15.30 uur hoopt de organisatie de winnaars te kunnen huldigen.

Shows en keuringen

Het doorlopend programma bestaat uit shows en keuringen in de verschillende klassen: baby, puppy, veteranen, koppels. Er zijn in totaal tien rasgroepen die worden gekeurd. Daarbij onder meer de herdershonden, terriërs en de categorie retrievers, spaniëls en waterhonden.  

Voor de jaarlijkse gekostumeerde Kind-Hondshow wordt om 15.00 uur de Erering vrijgemaakt. 

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.