Volledig scherm
Het clubterrein van Kynologenvereniging Waalwijk e.o. aan de Baan in Kaatsheuvel. © K.V. Waalwijk e.o.

Brabants Rashondenfestival op terrein aan de Baan in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het is een begrip onder kenners en liefhebbers: het Brabants Rashondenfestival. Het evenement voor hond, baas en publiek wordt zondag 2 september weer in Kaatsheuvel gehouden. 

Bij deze 38e editie wordt voor het eerst van het clubterrein van Kynologenvereniging Waalwijk e.o. aan de Baan in Kaatsheuvel gebruik gemaakt. Jarenlang diende het inmiddels gesloopte ontmoetingscentrum De Werft in januari als binnenaccommodatie. 

Met 185 inschrijvingen mag het Brabants Rashondenfestival een van de grotere clubmatches in ons land genoemd worden. Het kampioenschap begint om 10.00 uur en rond 15.30 uur hoopt de organisatie de winnaars te kunnen huldigen.

Shows en keuringen

Het doorlopend programma bestaat uit shows en keuringen in de verschillende klassen: baby, puppy, veteranen, koppels. Er zijn in totaal tien rasgroepen die worden gekeurd. Daarbij onder meer de herdershonden, terriërs en de categorie retrievers, spaniëls en waterhonden.  

Voor de jaarlijkse gekostumeerde Kind-Hondshow wordt om 15.00 uur de Erering vrijgemaakt. 

  1. Vechtersbaas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeerkaart: 'Hij begon met schoppen’

    Vechters­baas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeer­kaart: 'Hij begon met schoppen’

    KAATSHEUVEL/TILBURG - De 38-jarige man uit Tilburg die dinsdag werd aangehouden na een vechtpartij bij de Efteling, gaat aangifte doen tegen een medewerker van het pretpark. Dat laat zijn advocaat Geoffrey Woodrow weten aan het Brabants Dagblad. Volgens zijn cliënt is niet hij, maar de medewerker met het geweld begonnen. De Efteling en de politie willen zolang het onderzoek loopt niet reageren.

Tilburg e.o.