Volledig scherm
De bekendmaking op de woning. © Gemeente Loon op Zand

Drugspand in Kaatsheuvel voor drie maanden gesloten

KAATSHEUVEL - Als straf voor wietteelt is een woning aan de Hei-Akker in Kaatsheuvel maandag voor drie maanden gesloten door burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand.   

Na een anonieme tip vond de politie op 21 juni een hennepkwekerij met 133 planten in een schuur bij het pand. In huis werd nog eens 65 gram hennep aangetroffen. Verder was er illegaal stroom en water afgetapt. Ook werden enkele luxe voertuigen in beslag genomen. 

Contant betaald

De wietplantage is dezelfde dag door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld, zodat er geen brandgevaar meer was voor omwonenden. Omdat de boete voor de diefstal van stroom contant werd betaald, is het pand meteen weer aangesloten op het stroomnetwerk. 

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.