Volledig scherm
De woning boven de winkel van Zeeman in Kaatsheuvel werd meteen na de drugsvondst al gesloten. © Nico Snels/BD

Drugswoning boven Zeeman in Kaatsheuvel geen 3 maanden, maar 1 jaar gesloten

KAATSHEUVEL - De woning boven de kledingzaak van Zeeman aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel mag een jaar niet bewoond worden. Normaal gaat een drugspand voor drie maanden op slot. 

In de bovenwoning werd op 3 mei een hennepplantage met 355 planten aangetroffen. Ook was illegaal stroom afgetapt.  

Schade door waterlekkage

Door deze verboden wietteelt ontstond een waterlekkage, die voor veel schade zorgde in de winkel eronder. De textielsuper moest enkele dagen dicht om de rotzooi op te ruimen en het plafond te repareren.  

Een woonhuis wordt in principe voor drie maanden gesloten, na een vondst van een wietplantage. Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand wijkt hier nu van af, omdat het pand duidelijk niet als woning werd gebruikt maar puur voor de kwekerij. 

Badkamer vol hennepspullen

Zo stond er geen bed in en waren er nauwelijks persoonlijke spullen aanwezig. De woonkamer leek meer op een kantine en de badkamer lag vol met spullen voor de hennepteelt en afval.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.