Volledig scherm
Dansgroep Orchidé treedt op tijdens het nieuwe evenement in Loon. © Organisatie

Eerste 'zinderende zomermarkt' in centrum Loon op Zand

LOON OP ZAND - Kleinschalig, gezellig, zomers en vooral Oosterse sferen. Zo omschrijft de organisatie de eerste Zinderende Zomermarkt in Loon op Zand. Het nieuwe evenement wordt zondag 16 september gehouden in het centrum van het dorp. 

De markt speelt zich af in de Kerkstraat en op het Oude Raadhuisplein. Maar ook op het pleintje bij de Dr. Van Kesselstraat zijn diverse activiteiten. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er van alles te beleven. 

Pasar Malam 

Hart van de zomermarkt vormt de Pasar Malam met muziek, dans en hapjes uit Indonesië. Zo zal Dansgroep Orchidé enkele traditionele en moderne Oosterse dansen uitvoeren. Ook de band Exposure staat op het programma. Zij spelen een combinatie van Indo rock en country. 

De Loonse sportschool Easyfit verzorgt een sportieve demonstratie. Uit eigen regio komt de jeugdband Damage Control optreden. Hun repertoire bestaat uit eigentijdse pop- en rockmuziek.

Kerkstraat afgesloten 

Vanwege de markt is de Kerkstraat tussen de Kasteellaan en de Willibrodusstraat afgesloten. De belangrijkste wegen zijn gewoon bereikbaar. 

Vanaf 10.30 uur worden de Kerkstraat (richting Bergstraat) en de Hoge Steenweg (vanaf de Gerlachusstraat richting Bergstraat) autoluw gemaakt. Er staan dranghekken en verkeersregelaars zijn aanwezig om bezoekers de weg te wijzen.

Tilburg e.o.