Volledig scherm
Een uitstapje van de KOS naar de EU-top in 2016 Archieffoto KOS © J Ointgroen

KOS verbindt ondernemers al 25 jaar

KAATSHEUVEL - Deze week viert de Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit (KOS) haar 25 jarig bestaan. De doelstelling van de sociëteit is simpel maar belangrijk in het bedrijfsleven, namelijk het bevorderen van de onderlinge contacten van ondernemers, gevestigd of woonachtig in de gemeente Loon op Zand. En volgens het zevenkoppige bestuur tot nu toe met succes. Puur omdat iedereen welkom is. Van Mandemakers tot een startende ZZP-er.

Een kwart eeuw geleden kwamen Gertjan Verschuren, Hans van Dijk, Henk Donders, Henk van den Hout, Paul van den Berg en Pieter Jan van de Loo op het idee om een vereniging op te richten om de contacten van de ondernemers in de gemeente Loon op Zand te bevorderen. Zij startten met de KOS, die vooral laagdrempelig moest zijn en waar iedereen aan mee kon doen. Nu 25 jaar later is de formule nog steeds hetzelfde. Ook al zit er niemand meer van de oprichters

Momenteel telt de sociëteit 222 leden. Volgens Toni Smits is het aantal leden door de eenvoud van de sociëteit door de jaren heen stabiel gebleven. ,, Natuurlijk vallen er mensen af en komen er mensen bij, en mogen mensen die ooit een onderneming hebben gehad lid blijven, maar zowel in hoog of laagconjectuur blijft het ledenaantal ongeveer stabiel". Volgens van Grinsven heeft dat mede te maken met de lage contributie, die momenteel 125 euro per jaar bedraagt. ,, Alleen bij bijzondere uitstapjes vragen we een extra bijdrage aan de leden".

Het jubileum wordt donderdagavond in Griekse stijl (KOS) in een bedrijfshal van een van de leden gevierd, met een Grieks buffet en livemuziek. De dresscode is een blauwe pantalon en een witte blouse. De organisatie zorgt voor een kleurige sjerp.

Volledig scherm
Een gala-avond van de KOS. Archieffoto KOS © J Ointgroen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.