Volledig scherm
PREMIUM
Meer groen in de gemeente Loon op Zand. Foto Jan Stads © Jan In 't Groen

Loon op Zand breidt bestaand beleid uit met meer groenKAATSHEUVEL - De Efteling mag volgens het Masterplan uitbreiden maar er mogen geen grote attracties geopend worden voordat er voldoende parkeergelegenheid is gecreëerd en de verkeersdruk is opgelost. Eerst mobiliteit en dan pas uitbreiden is het credo. 

Het kerkdorp Loon op Zand krijgt in 2020 een nieuwe Wetering. Alleen het bedrag wat daar voor uitgetrokken wordt is niet bekendgemaakt.

Dit zijn enkele hoofdpunten uit het coalitieakkoord wat de fracties van Gemeentebelangen, CDA en Voor Loon woensdagmiddag presenteerde. Volgens formateur Gerard Bruijniks (Gemeentebelangen) wordt het ingezette beleid voortgezet. Wel wordt er meer geïnvesteerd in openbaar groen. ,,Mensen moeten kunnen zien dat ze een schone toeristische gemeente binnenrijden. ,,De gemeente wil hierin extra investeren. Ook zal een gedeelte van de opbrengst van het toerisme daarvoor bestemd worden. Ook wordt meer geïnvesteerd in de toekomst van de gemeente en de contacten met de bevolking. De drie partijen dagen iedereen uit om diensten die wij aanbieden, beter of goedkoper te doen. Het moet dan wel lantaarnpaal overschrijdend zijn. Dus geen losliggende stoeptegels.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.