Volledig scherm
Marloes van Oversteeg uit Sprang-Capelle doet voor het eerst mee aan de 80 van de Langstraat © Eigen foto

Marloes van Oversteeg uit Sprang loopt eerste '80' met bijzonder startnummer 1199

SPRANG-CAPELLE - Met het zelfgekozen startnummer 1199 doet de zestienjarige Marloes van Oversteeg uit Sprang-Capelle voor het eerst aan 'de 80' mee. 

,,Ik was zo blij dat ik mijn nummer mocht uitkiezen, want het heeft een hele bijzondere betekenis voor mij. Het zijn de geboortemaand en het geboortejaar van mijn doodgeboren broertje Dennis."

Ook papa Arno

Maar bij haar debuut wil Marloes niet alleen hem gedenken, ook haar papa Arno draagt ze mee. Hij leeft gelukkig nog, maar kan door problemen met zijn nek zelf niet voor de elfde keer deelnemen. 

,,Erg jammer, anders hadden we voor het eerst samen kunnen lopen. Nu gaan mijn ouders mee naar de start en ook onderweg en bij aankomst zullen ze er zijn om mij te steunen. Het parcours gaat wel over de Heistraat in Sprang, maar net niet langs ons huis."

Niet getwijfeld

De leerlinge van het Koning Willem I College in Den Bosch heeft geen moment getwijfeld welke afstand ze zou lopen. Dit jaar is er namelijk speciaal voor de jeugd de Midi 80 over 30 kilometer. ,,Best een goed initiatief, maar ik ga voor de volle 80 kilometer", zegt ze vastberaden. 

,,Ik heb afgelopen twee maanden iedere dag zo'n tien, vijftien kilometer getraind. In mijn eentje. Ik vind wandelen in de frisse buitenlucht fijn en word er vrolijker van. Lekker muziekje inpluggen en maar lopen. Aan mijn motivatie zal het niet liggen."

Gewone Nike's

Uitrusting en proviand zijn minimaal wat Marloes betreft. Genoeg sportdrankjes, druivensuiker, een makkelijke sportbroek en luchtig shirt en haar gewone Nike's. ,,Ik heb geen echte wandelschoenen, wel stevige wandelsokken. Blaren lopen doe ik niet zo gauw."      

Vriendin blijft wakker

Als ze gemiddeld 6,5 kilometer per uur aflegt, zal ze zondagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur binnen zijn. ,,Ik hoop dat het lukt. Veertig kilometer is tot dusver mijn langste wandeling. Op school verklaren sommigen uit mijn klas me voor gek en anderen noemen het een hele prestatie. Mijn vriendin Marit blijft de hele nacht wakker en ik mag haar altijd bellen."     

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.
  2. Vechtersbaas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeerkaart: 'Hij begon met schoppen’

    Vechters­baas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeer­kaart: 'Hij begon met schoppen’

    KAATSHEUVEL/TILBURG - De 38-jarige man uit Tilburg die dinsdag werd aangehouden na een vechtpartij bij de Efteling, gaat aangifte doen tegen een medewerker van het pretpark. Dat laat zijn advocaat Geoffrey Woodrow weten aan het Brabants Dagblad. Volgens zijn cliënt is niet hij, maar de medewerker met het geweld begonnen. De Efteling en de politie willen zolang het onderzoek loopt niet reageren.