Volledig scherm
PREMIUM
Ric Jansen is het leger als zijn tweede thuis gaan zien. © Beeld werkt

‘Mijn rugzak is niet alleen
door Defensie gevuld’

KAATSHEUVEL - Kiezen voor Defensie voelt voor de meeste militairen als een roeping. Voor Ric Jansen uit Kaatsheuvel was dat niet het geval: hij was dienstplichtig. Maar voor de Kaatsheuvelnaar werd het wel zijn lotsbestemming. Een lot dat niet alleen prijswinnend was; Jansen (50) betaalde er ook een hoge prijs voor. Zijn werk kostte hem zijn huwelijk, hij verloor zijn dochtertje en kreeg een posttraumatische stressstoornis.

Halverwege de jaren tachtig is Jansen opgeleid tot frezer en draaier. Maar hij heeft iets extra’s: hij is een van de eersten in Nederland waarvan op zijn diploma ook de kapitaalletters CNC prijken. Dus kan hij omgaan met computergestuurde freesmachines, destijds een noviteit. Het bedrijfsleven zit op hem te wachten, en vice versa.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.