Volledig scherm
Vossenberg-bewoner Harry van Boxtel (86) zit gezellig samen met de 9-jarige Lena op de grote roze opblaasflamingo op het water. © Nico Snels/BD

Oud en jong genieten van de zomer bij Playa del Vossenberg in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Heerlijk ontspannen dobbert Harry van Boxtel op de grote roze opblaasflamingo in het mini-badje voor De Vossenberg. Schoenen en sokken uit, broekspijpen omhoog en lekker pootje baden met de voeten in het koude water. 

De 86-jarige 'echte Ketsheuvelse' geniet van de zomer in de voortuin van het zorgcentrum aan de Antoniusstraat. Zelfs voor een klein strandje, en dus zand tussen de tenen, is gezorgd. Ook de kinderen uit de buurt en de peuters van het kinderdagverblijf hebben Playa del Vossenberg inmiddels ontdekt. 

Kijk die kiendjes

,,Kijk ze nou die kiendjes, het leukste wat er is", lacht 'opa' Van Boxtel. Hij woont al jaren in het verzorgingshuis en iedereen kent hem. Ze hadden thuis een grote schoenenfabriek, vertelt hij. En hij is al zowat zijn hele leven lid van voetbalclub Desk. 

Met een schalkse blik van onder zijn pet, zegt hij: ,,Ik hou ervan om de meense  een klein bietje voor de gek te houden. Dat weten ze hier wel".

Regelmatig een waterijsje

Hij kan ook goed tegen de warmte, antwoordt Harry van Boxtel, maar dat geldt niet voor de meeste ouderen. Ze worden daarom heel goed in de gaten gehouden door de verzorgende en verpleegkundig medewerkers, de familie en de vrijwilligers. Op tijd verkoeling, veel drinken en regelmatig een waterijsje. 

,,Maar we wilden ook graag iets speciaals doen met deze hitte. Dat is door de spontane acties van enkele lokale ondernemers binnen een dag gelukt", meldt welzijnsadviseur Carlijn van Gruijthuijsen van De Vossenberg trots.   

Volledig scherm
Vossenberg-bewoner Harry van Boxtel (86) en de 2-jarige Liva. © De Vossenberg
Volledig scherm
Zomerpret op Playa del Vossenberg: bewoner Harry van Boxtel (86) geniet van de 'kiendjes'. © De Vossenberg

Tilburg e.o.