Volledig scherm
Het begin van de nieuwe fietsstraat over de Kloosterstraat. © Nico Snels/BD

Raadsvragen VVD over nieuwe fietsstraat Loon op Zand

LOON OP ZAND - De vele klachten over de fietsstraat op de Kloosterstraat in Loon op Zand zijn voor de VVD aanleiding tot het stellen van raadsvragen. Fractievoorzitter Frank van Wel deelt de zorgen van inwoners over de (on)veiligheid van de nieuwe verkeersvoorziening.  

Vooral op Facebook ging het al direct na de opening van de weg helemaal los met opmerkingen als 'wie bedenkt nu zoiets' en 'dit is levensgevaarlijk'. 

Extra borden

Verantwoordelijk wethouder Gerard Bruijniks van GemeenteBelangen kondigde na alle ophef meteen maatregelen aan, zoals het plaatsen van extra borden. Van Wel vraagt nu wanneer die geplaatst worden en wat het gaat kosten. 

Maar volgens de VVD'er moet er meer gebeuren om het pas geopende traject op de weg tussen Loon en Udenhout te verbeteren. Daarvoor zijn 'structurele wijzigingen van de fietsstraat' noodzakelijk. 

Lintenstructuur

Van Wel haalt ook de hele wegenstructuur van Loon op Zand nog maar eens aan. De doorgaande route door het kerkdorp, de zogenoemde linten, werd afgelopen jaren in fasen volledig opnieuw ingericht. 

Ook over die grote reconstructie van de belangrijkste straten wordt nog veel gemopperd in het dorp. Met name over de situatie bij het Oranjeplein en de Kasteellaan. ,,Deelt het college nog steeds de mening van de VVD dat de aanpak van de verkeersstructuur in Loon op Zand niet is afgerond?" 

Aanpassingen beloofd

Wethouder Bruijniks zegde al diverse keren toe om, waar nodig, aanpassingen te laten doen in overleg met bewoners. De VVD wil van de wethouder weten of hij die belofte nog nakomt en wanneer.  

Tilburg e.o.