Volledig scherm
© -

Vechtpartij Droomvlucht: vechtersbazen na twee nachtjes vrijgelaten, blijven verdacht

KAATSHEUVEL – De zeven bezoekers die zondag werden opgepakt na een uit de hand gelopen ruzie bij de Efteling, zijn dinsdagmiddag vrijgelaten. Ze blijven nog wel verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij, benadrukt de politie.

Afgelopen zondag liep het behoorlijk uit de hand in het Brabantse attractiepark. Twee tienermeisjes - een uit Oisterwijk en een uit Den Bosch - veroorzaakten volgens ooggetuigen overlast in de wachtrij van Droomvlucht. Daarop ontstond er ten aanzien van vele jonge gezinnen een grote vechtpartij, waarbij ook medewerkers van het pretpark en politieagenten het moesten ontgelden. Enkele bezoekers raakten door het geweld lichtgewond.

Mogelijk vervolging

Zeven bezoekers werden uiteindelijk opgepakt, onder wie de twee meisjes die overlast zouden veroorzaken en nog twee mannen die zich later bemoeiden met de arrestaties. De zeven verdachten worden overigens niet allemaal van hetzelfde beschuldigd. Het gaat in deze zaak om mishandeling, bedreiging, belediging (van agenten) en om openlijke geweldpleging.

Het onderzoek naar de knokpartij is nog altijd in volle gang. Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage moeten er nog diverse getuigen gehoord worden. Na afronding van het onderzoek wordt er een dossier opgemaakt. Dan is het aan het Openbaar Ministerie of de verdachten strafrechtelijk vervolgd moeten worden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.