Volledig scherm
Een stuk bos dat in brand stond op de Loonse en Drunense Duinen. © Erik Haverhals/FTMB

Weer brand in Loonse en Drunense Duinen, vuur snel gedoofd

LOON OP ZAND - Er woedde maandagochtend opnieuw een bosbrand in de Loonse en Drunense Duinen. Dit keer ging het om een stuk aan de Loonse kant, bij de Udenhoutseweg. In tegenstelling tot vorige week kon de brandweer het vuur snel doven. 

De brandweer was er op tijd bij: het vuur woedde in de lage bebossing, vlakbij de hogere bomen. Als die laatste ook in brand waren gevlogen, was er mogelijk een groter probleem ontstaan. Nu bleef het gebied beperkt tot een stuk natuur van dertig bij vijftig meter. 

De eerste brandweermensen hebben de vlammen gedoofd met water. Omdat de hitte, net als tijdens de eerdere grote brand in het gebied, mogelijk ook in de grond zit, wordt meer water aangevoerd vanuit Tilburg. 

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    KAATSHEUVEL - Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich zaterdagmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.

Tilburg e.o.