Volledig scherm
De 27-jarige vrouw uit Borne wordt gearresteerd op de kermis in Tilburg. © Paul van Halderen

Man die hulpdiensten belaagde blijft nog 2 weken vast, vrouw krijgt kermisverbod

TILBURG - De twee mensen die zaterdagavond op de Tilburgse kermis werden opgepakt voor het belagen van de politie en brandweer, moeten op 7 augustus voorkomen. De 56-jarige man uit Apeldoorn blijft tot die tijd vast. 

De man had naast dit vergrijp ook nog een andere zaak tegen zich lopen. Daarom moet hij in de cel blijven. De ander, een vrouw van 27 uit Borne, is naar huis gestuurd. Ze heeft wel een gebiedsverbod voor de Tilburgse kermis gekregen. 

De twee belemmerden zaterdagavond het bevrijden van een 3-jarig jongetje, dat klem zat in een kermisattractie. Volgens de kermisbond wilden de twee helpen, maar daarbij ontstond een vechtpartij. Een agent raakte lichtgewond aan zijn gezicht na een handgemeen met de 56-jarige man. 

De twee kunnen versneld voorkomen, omdat de bewijslast al rond is. Als het bewijstechnisch mogelijk is, wordt vaak gekozen voor snelrecht. 

Attractie weer open

De attractie waar het 3-jarig jongetje in bekneld raakte, gaat woensdag weer open. De NVWA heeft de attractie goedgekeurd, maar wel wat eisen gesteld aan de veiligheid

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

Tilburg e.o.