Volledig scherm
Het ketelhuis, met schoorsteen, op het KVL-terrein in Oisterwijk. © joris buijs / pve

Asbest hindert bierbrouwers op KVL-terrein in Oisterwijk niet

OISTERWIJK - Tilburg zag deze maand een mooie droom vervliegen. Er komt geen stokerij annex distilleerderij in het Ketelhuis van de Spoorzone. Te veel asbest.

Datzelfde probleem speelt ook in het Ketelhuis op het Oisterwijkse KVL-terrein. Maar asbest weerhoudt daar de compagnons Roger ter Horst en Marco Faber er niet van om hun plannen voor een stoombierbrouwerij door te zetten.

Onlangs werd nog wel bekend dat de voortgang van de restauratie van de stoommachine in het Ketelhuis ernstig is belemmerd, nu de provincie heeft aangegeven dat eerst het asbest in de kelder gesaneerd moet worden. Ter Horst maakt zich geen zorgen over de voortgang van de stoombierbrouwerij: ,,Het was al langer bekend."

De twee ondernemers willen in het gehele gebouw, met de stoommachine als middelpunt, een brug slaan naar het verleden en bezoekers straks door de tijd meenemen in verschillende vormen van innovatieve energieopwekking in en rondom de brouwerij.

Het Ketelhuis was eerder als De Leerfabriek in gebruik voor evenementen en culturele activiteiten. De exploitanten hebben nu hun oog laten vallen op het Insaidpand.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.