Volledig scherm
Hint van bewoners voor wie op het KVL-terrein werkt: parkeer elders. © Facebook

Bewoners en werknemers botsen in Oisterwijk op het KVL-terrein: 'Hier niet parkeren'

OISTERWIJK - Bewoners van de Lakfabriek op het KVL-terrein in Oisterwijk zijn het beu. Met bordjes 'gereserveerd' wijzen ze automobilisten die in het hoofdgebouw erop dat ze elders moeten parkeren. De bewoners gaan het gesprek ook aan zodra iemand zijn auto in de wijk parkeert.

De PGB stelde eerder al vragen aan het college over het gebrek aan parkeerplaatsen in de woonwijk van KVL. De partij kreeg als antwoord dat beide groepen, bewoners en werknemers, voornamelijk op de grote tijdelijke parkeerplaats aan de Ambachtsstraat dienen te parkeren.

Volledig scherm
Tip voor de gemeente. © Facebook
Volledig scherm
Dion Dankers (raadslid PGB) © PGB

Raadslid Dion Dankers komt nu door de actie vanuit de Lakfabriek bij het college terug: 'Ons bereiken nog steeds veel klachten van bewoners van de wijk KVL met betrekking tot het parkeren. Met name het parkeerterrein aan de Drogerij naast de Lakfabriek wordt veelvuldig gebruikt door gebruikers en bezoekers van de bedrijven in het CHC. Bewoners van de Lakfabriek kunnen niet parkeren op eigen terrein en zijn daardoor gedwongen de auto ver van hun woning te parkeren. Daarnaast beschikken niet alle bewoners van de huizen in KVL over een garage of een oprit van voldoende omvang voor het parkeren. Derhalve ervaren ook deze bewoners overlast.' Volgens Dankers vinden de bewoners geen gehoorbij de gemeente en worden ze in een enkel geval ook 'minder vriendelijk' te woord gestaan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.