Het Ketelhuis van KVL gaat een nieuwe toekomst als brouwerij tegemoet
Volledig scherm
Het Ketelhuis van KVL gaat een nieuwe toekomst als brouwerij tegemoet © Work in Brew

Bier uit het Ketelhuis van Oisterwijk komt er nu toch echt aan: Work in Brew is aan het proefbrouwen

OISTERWIJK - Er wordt eindelijk proefgedraaid in de bierbrouwerij die in het Ketelhuis op het KVL-terrein in Oisterwijk wordt ondergebracht. De naam is er inmiddels ook: Work in Brew.

Bijzonder aan de brouwerij is dat er alleen gisting van het bier plaatsvindt. De Turkse projectontwikkelaar Polimeks, die in 2018 vier beeldbepalende KVL-fabriekspanden kocht (zie BD-dossier), had vorig jaar al het Ketelhuis feestelijk willen openen.

Werken, eten en drinken

Nog voor Polimeks er neerstreek, namen Roger ter Horst en Marco Faber het initiatief voor een stoombierbrouwerij op KVL. Dat concept ging niet door. Het Ketelhuis wordt nu een ‘locatie waar werken, eten en drinken én een bierbrouwerij hand in hand gaan’.

Het Ketelhuis moet een ‘leisure’ omgeving worden, met vergader- en luncharrangementen waarin bier de hoofdrol speelt. Bierproeverijen, rondleidingen en workshops om zelf bier te maken staan ook op de agenda.

Bierbrouwervaring

Ter Horst laat weten dat Faber en hij niet langer bij de exploitatie van het Ketelhuis betrokken zijn. Wel gaat hun  nieuwe bedrijf World Brew Beverage voor Polimeks grondstoffen leveren. 

Bedoeling is om dat te gaan doen voor meer horeca-inrichtingen. Die kunnen zo hun klanten een 'bierbrouwervaring’ bieden zonder geluids- of geurhinder.  

Het Ketelhuis op KVL gaat een nieuwe toekomst als brouwerij tegemoet
Volledig scherm
Het Ketelhuis op KVL gaat een nieuwe toekomst als brouwerij tegemoet © Work in Brew

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.