Volledig scherm
Oisterwijk KVL Kazerne nieuwe horeca , links Mark Jacobs en rechts Bart Kolen © Beeld Werkt

Brandspuithuis van KVL wordt 'culinaire werkplaats' voor Oisterwijk

OISTERWIJK - Almijstraat 16 is de meest vooruitgeschoven post van het Oisterwijkse KVL-complex. Het wordt een eigentijdse 'culinaire werkplaats'.

Bart Kolen en Mark Jacobs richtten een BV op die de vroegere brandweerkazerne van de KVL huurt van de provincie. Beide vrienden zijn 32-jarige Tilburgers met een horecaopleiding. Eerstgenoemde bij De Rooi Pannen in Tilburg en de ander bij TIO in Eindhoven. 

Het gebouw uit de jaren twintig hebben ze, inwendig, veranderd in kook- en eetlokaal 'De Kazerne'. Ze noemen hun zaak, die donderdag de deuren opent voor de eerste gasten, geen restaurant maar een 'culinaire werkplaats'. Letterlijk, want er zijn ook plannen voor culinaire workshops voor kinderen. Dat past bij de leuze die de provincie de vroegere leerfabriek meegaf: Ambachtsplaats voor creativitijd.

Volledig scherm
De brandweerkazerne van de KVL © -

Tilburg e.o.