Volledig scherm
PREMIUM
Het U-gebouw, met rechts het leegstaande gedeelte dat Polimeks wil slopen voor de bouw van een hotel-restaurant. © Wim Hollemans Fotografie

Creatief viertal hoopt van Turkse huisbaas verder te mogen in het U-gebouw van KVL

OISTERWIJK - Ze zijn met z'n vieren en hopen ook bij de nieuwe huisbaas samen hun plekje in het U-gebouw op het KVL-terrein in Oisterwijk te houden. 

De toekomst lijkt echter ongewis voor de Escape RoomDutch Design School Studio WHY en MainkunstenaarsDanserswijk beschikt over betere papieren. De dansschool heeft bij de huidige eigenaar, provincie Noord-Brabant, een vijfjarig huurcontract afgesloten dat in maart 2020 eindigt. ,,We gaan ervan uit dat we in elk geval tot die tijd hier mogen blijven zitten", zegt Natascha Sofronova ook namens haar compagnon Randy Heremans. 

Vrijdag werd bekend dat de Turkse projectontwikkelaar en investeerder Polimeks op 1 juni voor 14 miljoen euro de nieuwe eigenaar wordt van vier beeldbepalende panden (zie tijdlijn voor geschiedenis van KVL). Voor het hoofdgebouw, de brandweergarage en het ketelhuis lijkt er weinig te veranderen.  Het U-gebouw is het enige pand dat geen rijksmonument is. De Turken willen het rechterdeel slopen om ter plekke een hotel-restaurant met 62 kamers te bouwen. Eronder komt een parkeergarage. In het te renoveren deel, dat ook een nieuwe bouwlaag krijgt, is plaats voor een foodmarket, kantoren, wellnessfaciliteiten en appartementen. De binnenplaats, tussen de twee poten van de U, wordt overdekt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.