Volledig scherm
Rechts naast de toren het deel van het U-gebouw dat op de nominatie staat gesloopt te worden. © Wikimedia Commons/Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Heemschut hekelt sloop van U-gebouw op KVL-terrein in Oisterwijk

POLLOISTERWIJK - Bond Heemschut, een landelijke vereniging die ijvert voor behoud van erfgoed, is niet te spreken over de plannen met het U-gebouw op het KVL-terrein in Oisterwijk.

De nieuwe eigenaar, de Turkse investeerder en projectontwikkelaar Polimeks, wil het rechterdeel slopen om ter plekke een hotel te bouwen. Het U-gebouw heeft geen beschermde status. De drie andere panden die Polimeks van de provincie koopt, voor ruim 14 miljoen in totaal, zijn wel rijksmonumenten. 

poll

Heemschut is aan het muggenziften: vernieuwing mag ook op KVL

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
161 stemmen
Volledig scherm
Het U-gebouw, met rechts het leegstaande gedeelte dat Polimeks wil slopen voor de bouw van een hotel-restaurant. © Wim Hollemans Fotografie

,,De KVL werd in 2013 aangekocht door provincie Noord-Brabant. Daarmee zette de provincie een belangrijke eerste stap in het behoud van dit unieke complex”, aldus Karel Loeff, directeur van Heemschut. ,,Wij gingen echter bij de verkoop uit van herbestemming en namen aan dat dit ook als eis was meegegeven in de tender die in 2017 werd uitgeschreven. Kennelijk is dat niet het geval en nu dreigt een deel van de KVL gesloopt te worden. Daar zijn wij zeer verbaasd over.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.