Volledig scherm
De gemeente heeft op een onbegaanbaar kiezelpad langs de Almijstraat stelconplaten gelegd. © Piet Jacobs

Parkeeroverlast bij KVL baart Oisterwijk kopzorgen; PGB roept op tot maatregelen

UPDATEOISTERWIJK - Wildparkeren en te hard rijden blijken een plaag voor de bewoners van KVL-West, het eerste deel van de nieuwe woonwijk op het terrein van de oude leerfabriek aan de Almijstraat. Dat signaleert de PGB, die van het college wil weten wat het aan de overlast gaat doen. 

De PGB zegt te beseffen dat enige parkeeroverlast bij een wijk in aanbouw hoort, maar omwille van de veiligheid moet er iets gebeuren. In de nieuwjaarsnacht zouden hulpdiensten door fout geparkeerde auto's de wijk niet in hebben kunnen komen. Het gaat om een kinderrijke wijk, benadrukt de partij.

Bij haar gemeenteberichten heeft Oisterwijk deze week in Nieuwsklok al wel de aandacht op het parkeren bij KVL gevestigd. Parkeren mag alleen in de parkeervakken; de winkel Bij Robèrt heeft 7 parkeerplaatsen waarop je met een parkeerschijf maximaal 30 minuten mag staan;  er is tijdelijk een grote parkeerplaats aangelegd achter de Boerenbond; bewoners kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen bij hun woningen; twee gehandicaptenparkeerplaatsen liggen aan de achterzijde van het hoofdgebouw; en in de toekomst worden langs de Almystraat meer parkeerplaatsen aangelegd. 

Wijkbewoner Ton Wasmus reageert op Facebook als volgt op die mededeling: 'Theoretisch klopt het. Bezoekers en werknemers zouden moeten parkeren op de parkeerplaats achter de Boerenbond. Alleen vindt men dat blijkbaar te ver lopen en parkeert men in de wijk. Aangezien de parkeerplaatsen langs het spoor er ook nog steeds niet zijn, staat de parkeerplaats achter de Boerenbond zowat leeg en de wijk helemaal vol. In het weekend parkeren bezoekers aan het centrum ook langs de Almystraat en overal waar men maar auto's kwijt kan. De gemeente reageert al maanden niet meer.'

Kiezelpad

De gemeente wijst er ook op dat de Almijstraat een fietsstraat is en het hele gebied van KVL een 30-kilometerzone. Het deel van het kiezelpad voor voetgangers bij het hoofdgebouw van KVL is niet goed aangelegd, bekent de gemeente: 'Voor mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten of met een kinderwagen is het moeilijk om vooruit te komen. Tijdelijk zijn hier stelconplaten neergelegd. Binnenkort herstelt de gemeente dit deel van het voetpad.'

Zie hier alle artikelen over KVL

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.