Volledig scherm
Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven. © Beeld Werkt

Robèrt van Beckhoven gaat ook ijs, wafels en pannenkoeken verkopen: overname De Kazerne op KVL-terrein

OISTERWIJK - Robèrt van Beckhoven en zijn partner Pirjo de Winkel gaan vanaf volgende maand op het KVL-terrein ambachtelijk ijs, wafels en pannenkoeken verkopen. De oude brandweergarage van de leerfabriek, nu Restaurant De Kazerne, wordt daarvoor het decor.

De meester-patissier, Bekende Nederlander door zijn deelname aan Heel Holland Bakt, neemt de zaak over van Bart Kolen. Die wilde sinds 2017 samen met Mark Jacobs van De Kazerne een restaurant gericht op barbecue en slow cooking maken.  Het ging een 'culinaire werkplaats’ worden. 

Kolen spreekt nu van ‘andere zakelijke en persoonlijke ambities’. Hij is betrokken bij Doloris, de pas geopende rooftopbar met doolfhof aan de Spoorlaan in Tilburg. Met De Kazerne wisten Kolen en Jacobs vorige maand in Tilburg nog de Peter Manni Hap Stap Wisseltrofee te winnen.  

Van Beckhoven en De Winkel kondigen een crowdfundingscampagne aan om De Kazerne deel uit te laten maken van hun ‘complete beleving van het bakkersvak’. Als het ijsseizoen voorbij is, wil het paar in De Kazerne besloten partijen en vergaderingen met live cooking gaan houden.

De Kazerne  was een van de vier gebouwen die de provincie vorig jaar voor in totaal 14 miljoen verkocht aan de Turkse projectontwikkelaar Polimeks. Die kent Van Beckhoven al als huurder in het hoofdgebouw, waar hij naast de bakkerij met winkel ook Keuken van Leer exploiteert.

Klik hier voor het BD-dossier van KVL

Volledig scherm
Mark Jacobs en rechts Bart Koolen exploiteerden tot op heden De Kazerne op het KVL-terrein in Oisterwijk/. © Beeld Werkt

Tilburg e.o.