Volledig scherm
In KVL-West (voorgrond) en in de Lakfabriek (gebouw in het midden) wordt al volop gewoond. Nieuwbouw volgt nog in KVL-Centraal en KVL-Dorp. © Beeld werkt

Woningen in KVL-Dorp gaan als warme broodjes over de toonbank

OISTERWIJK - Het gaat hard met de woningverkoop bij KVL. BPD, de grootste bouwer op het terrein van de voormalige leerfabriek in Oisterwijk, heeft in ruim een maand tijd al 80 procent verkocht van de grondgebonden woningen in KVL-Dorp

Op het oude fabrieksterrein van KVL wordt al volop gewoond: in de Lakfabriek (KVL-Centraal) en in KVL-West (aan de spoorzijde).

Van KVL-Centraal gaat een appartementencomplex deel uitmaken. Dit voorjaar verkocht BPD de 60 appartementen aan Bouwinvest, die er huurders voor gaat zoeken. BPD zelf verkoopt vanaf volgend najaar 25 luxe appartementen vanaf 3 ton in KVL-Centraal ('de pit'). 

Tweede kwartaal 2018

De eerste fase van KVL-Dorp, achter het ketelhuis dat in beeld is als bierbrouwerij, bestaat uit 50 grondgebonden woningen van diverse typen. BPD zette die vorige maand in de markt. Tachtig procent is al verkocht. Volgens planning start in het tweede kwartaal van 2018 de bouw. De volgende fase van KVL-Dorp bestaat uit ongeveer 40 woningen die naar verwachting medio 2018 in de verkoop gaan.

Woonstichting Leystromen gaat 48 sociale huurwoningen bij KVL bouwen, verdeeld over KVL-Centraal en KVL-Dorp. Op die eerste plek moet de bouw medio 2018 van start gaan, maar een woordvoerster van de wooncorporatie laat weten dat de onderhandelingen met de gemeente nog niet zijn afgerond.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.