Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © lintjes man vrouw

Altena: elf inwoners een koninklijke onderscheiding, waaronder één echtpaar

ALMKERK - Elf inwoners van de gemeente Altena hebben vrijdag een koninklijke onderscheiding ontvangen, ook al krijgen ze het lintje vanwege de coronacrisis pas later opgespeld. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Onder de gedecoreerden is één echtpaar. 

Burgemeester Egbert Lichtenberg reed naar alle adressen en belde daar ‘vanuit de voortuin’ de mensen op.

Het echtpaar Soetje Colijn-Brouwers (73) en Cees Colijn (72) uit Nieuwendijk kreeg elk een lintje vanwege hun inzet voor de samenleving.Helaas ligt de heer Colijn in het ziekenhuis.

Soetje Colijn-Brouwers.
Volledig scherm
Soetje Colijn-Brouwers. © foto ricardo smit

Mevrouw Colijn vanwege haar inzet voor KWF Kankerbestrijding afdeling Nieuwendijk, zangvereniging Zang en Vriendschap  de kledingbeurs in Almkerk, de Hersteld Hervormde Gemeente Werkendam. Ook was ze mantelzorgster voor haar buurman en verkocht ze belangeloos diervoeding.

De heer Colijn zet of zette zich in voor postduivenvereniging Tot Weerziens, belangeloze verkoop van diervoeding, de Hervormde Gemeente Nieuwendijk, stichting Vermogensbeheer van de Hersteld Hervormde Gemeente Werkendam, als kooiker bij Staatsbosbeheer en als vrijwilliger van begraafplaatsvereniging Onderlinge Hulp.

Aart de Peuter.
Volledig scherm
Aart de Peuter. © Ricardo Smit

Aart de Peuter (77) uit Werkendam is op allerlei fronten actief geweest. Op politiek vlak onder meer voor de ARP en het CDA. Verder bekleedde hij bestuursfuncties bij de Rehobothschool,de Gereformeerde Kerk, het platform VG Midden- en Westbrabant en de WMO-adviesraad in Werkendam. Ook de Zorggroep Sovak, het CZ Zorgkantoor in Breda en de Stichting Woonzorg Bijtelshof in Sleeuwijk mogen of mochten op zijn inzet als vrijwilliger rekenen.

Alette Barel.
Volledig scherm
Alette Barel. © foto ricardo smit

Alette Barel (51) uit Werkendam is sinds 1994 penningmeester, secretaris en vrijwilliger bij stichting Kinderboerderij Floreffehoeve, geeft leiding aan de Ichtus Jongerengroep en is vrijwilliger geweest  bij de Hersenstichting.

Tijs Verdoorn.
Volledig scherm
Tijs Verdoorn. © foto ricardo smit

Tijs Verdoorn (70) uit Werkendam heeft z'n sporen verdiend bij Kozakken Boys. Als leider van het eerste en het tweede elftal, als wedstrijdsecretaris, commissielid, grensrechter, scheidrechtersbegeleider en lid van het onderhoudsteam. Ook is hij lid van het team verkeersbrigadiers van de Groenewegenschool, de Sigmondschool en van 't Kompas.

Richard Wikaart.
Volledig scherm
Richard Wikaart.

Richard Wikaart (67) uit Werkendam is algemeen bestuurslid en secretaris geweest van Historische Vereniging Werkendam en De Werken ca, en is dat nog steeds van Vereniging De Vier Gebroeders. Sinds 2006 is Wikaart voorzitter van het 4 mei Comité Werkendam en sinds 2009 is hij redactielid van blad Steurvaart en tweede secretaris van Watersportvereniging Werkendam.

Jennie Assink.
Volledig scherm
Jennie Assink. © foto ricardo smit

Jennie Assink- van den Bogert (72) uit Sleeuwijk zet zich al jarenlang vrijwillig in als kerkenraadslid van de Hervormde Gemeente Sleeuwijk, als mantelzorger, als secretaris van de Vereniging van eigenaren De Roo Bouwe en als voorzitter van de Cliëntenraad van Stichting De Riethorst Stromenland. Verder was ze acht jaar raadslid voor het CDA.

Hans Maschino.
Volledig scherm
Hans Maschino. © foto ricardo smit

Hans Maschino (55) uit Woudrichem is dj geweest bij ziekenomroep RANO. Hij was korte tijd vrijwilliger op de dierenambulance en zet zich nog steeds in als vrijwilliger en schietinstructeur bij Schietsportvereniging Werkendam, official binnen de KNZB en als mantelzorger voor zijn echtgenote.

Jur Froma.
Volledig scherm
Jur Froma. © Ricardo Smit

Jur Froma (72) uit Woudrichem is al jaren vrijwilliger bij voetbalvereniging vv Woudrichem, bij de Nederlandse Politie Sportbond en bij Voedselbank Altena. Vier jaar was hij voorzitter van de Bridgeclub Altena.

Tony van Wijk-Versteeg.
Volledig scherm
Tony van Wijk-Versteeg. © foto ricardo smit

Tony van Wijk-Versteeg (69) uit Wijk en Aalburg is als vrijwilligster actief voor Tafeltje-dek-je in Wijk en Aalburg en voor de Vereniging van eigenaren van appartementencomplex Eijkenhof in Wijk en Aalburg. Ze was een aantal jaren lid van de cliëntenraad van Zorgcentrum Maaswaarden in Wijk en Aalburg, waar ze nog ander vrijwilligerswerk doet.

Wilbert van Steenis.
Volledig scherm
Wilbert van Steenis. © foto ricardo smit

Wilbert van Steenis (49) uit Almkerk dankt het koninklijk eerbetoon aan verschillende functies die hij bekleedde bij Stichting jeugdwerk Almkerk De Soos. Verder zet hij zich al jaren in voor Oranjevereniging Almkerk en als teamleider bij de vrijwillige brandweer Almkerk.

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?