Volledig scherm
De vier Boekelse nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau: vlnr Leo van Haandel, Jos Huijben, Walter Corssmit en Leo van den Broek © Kees Backx

De Orde van Oranje Nassau is sinds gisteren vier leden uit de gemeente Boekel rijker

BOEKEL - Tijdens een drukbezochte, feestelijke bijeenkomst in Nia Domo reikte burgemeester Pierre Bos gisteren koninklijke lintjes uit aan Leo van den Broek (72) uit Venhorst en de Boekelaren Walter Corssmit (72)l, Jos Huijben (79) en Leo van Haandel (77). Zij werden alle vier Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Leo van den Broek is al vanaf 1988 lid, bestuurslid en vrijwilliger bij RKSV Venhorst. Vanaf  het jaar van de oprichting, 1968,  is hij tevens lid van fanfare Echo der Peel. Van 2006 tot 2014 was hij daar bestuurslid en lid van de sponsorcommissie die belast is met de organisatie van vlooienmarkten, de jaarlijkse oliebollen-en bloemenverkoop. Hij maakt sinds 2008 deel uit van de tuinonderhoudsgroep van Leefbaar Venhorst en ook zet hij zich als lid van de KBO in voor het ophalen van oud papier. 

Walter Corssmit heeft zijn sporen verdiend als bestuurslid en vrijwilliger van Heemkundekring Sint Achten op Boeckel. Hij is mede-initiatiefnemer van het verenigingsblad De Wannemeule en auteur en redacteur van de fotoboeken ‘Boekel zoas 't vruger waor'. Hij organiseert lezingen, excursies en tentoonstellingen en is mede-samensteller en docent van lokaalhistorische lessen voor basisschoolkinderen.   Daarnaast is hij vanaf 1969 lid, inval-dirigent en archivaris van mannenkoor St. Agatha.  

Jos Huijben is van 2003 tot 2016 bestuurslid en vice-voorzitter van het BoerenBondsmuseum in Gemert. Hij is vanaf 2006 Dekenschrijver van gilde Sint Agatha en vanaf 1972 tot 2014 lid van het parochieel mannenkoor St. Agatha.

Leo van Haandel bemant sinds de opening in 2008 wekelijks een avond  de receptie van zorgcentrum Sint Petrus. Hij is lid van de cliëntenraad en verzorgt  de koffieuurtjes en de bingoavonden. Vanaf 1974 is hij vrijwilliger bij Boekel Sport. Hij was er jeugdleider en trainde een damesteam. Hij verricht nog steeds hand- en spandiensten en haalt minder mobiele vrijwilligers op met zijn auto.