Volledig scherm
Dit bord op de kop van de Rouwstraat is weer weg. Tot dinsdag 7.00 uur als de weg alsnog eenrichtingsverkeer wordt. © Hans van Alebeek

Rouwstraat Volkel na klachten over afsluiting weer open

VOLKEL - De Rouwstraat in Volkel is tot dinsdagochtend 7.00 uur weer gewoon voor alle verkeer open. De ingestelde wegafsluiting richting Odiliapeel is woensdag ingetrokken na klachten van boeren en bedrijven uit de buurt. 

Op last van de politie was de Rouwstraat sinds maandag dicht voor verkeer dat van Volkel naar Odiliapeel wil. Het eenrichtingsverkeer werd  ingesteld om de weg veiliger te maken voor de spotters. Die kunnen vanwege de komende Luchtmachtdagen niet meer terecht op hun vaste kijkplekken langs de N264 en op de kop van de startbaan. 

Bij de laatste Luchtmachtdagen in Volkel - in 2013 - parkeerden ze daarom links en rechts in de berm van de Rouwstraat wat tot gevaarlijke situaties en zelfs enkele ongelukken leidde. De politie dacht dat met eenrichtingsverkeer op te lossen maar draait dat na klachten van de omgeving terug. Overigens tot dinsdag 7.00 uur als de grootste stroom spotters wordt verwacht en de weg alsnog eenrichtingsverkeer wordt. Op 14 en 15 juni is het de route voor fietsers.