Volledig scherm
© ANP

Marco Kroon benaderd voor rol Barabbas in The Passion

Militair Marco Kroon (47) is benaderd om een rol te vertolken in het musicalspektakel The Passion. Een woordvoerder van de Evangelische Omroep bevestigt dat ze Kroon graag willen hebben voor de rol van Barabbas, de moordenaar die volgens het bijbelverhaal werd vrijgelaten in plaats van Jezus.

De EO benadrukt dat ze midden in het wervingsproces zitten, en dat de drager van de Militaire Willems-Orde één van de benaderde personen is. ,,Traditiegetrouw is de vertolker van Barabbas de laatste die we bekend maken. Daar is nu nog geen uitsluitsel over. Over wie er verder benaderd is, doen we geen uitspraken.''

Van Kroon is bekend dat hij de publiciteit niet schuwt. Vorige maand werd bekend dat hij bij Defensie een verzoek heeft ingediend om zijn boek Danger Close te laten verfilmen. Defensie gaf aan pas een besluit te nemen wanneer het onderzoek van het OM naar een geweldincident in Afghanistan is afgerond.

Kroon gaf onlangs in deze krant een uitgebreide verklaring over een incident dat plaatsvond toen hij naar Afghanistan uitgezonden was. Hij vertelde hoe hij destijds gevangen werd genomen door terroristen en door hen werd mishandeld. De man die hem mishandelde, werd later door Kroon tijdens een confrontatie tussen de twee doodgeschoten. ,,Het was op dat moment hij of ik.''

Bijlmer

De afgelopen weken maakte de EO steeds meer namen van de cast van The Passion bekend. Zo vervult oud-nieuwslezeres Noraly Beyer de rol van verteller. Eerder kwamen de namen van musicalacteur Tommie Christiaan (Jezus), zangeres Glennis Grace (Maria) en Arjan Ederveen (Pilatus) naar buiten. Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower zullen de discipelen Judas en Petrus spelen, presentator Bert van Leeuwen doet verslag van de processie.

De achtste editie van The Passion speelt zich op 29 maart (witte donderdag) af in de Amsterdamse Bijlmer. ,,Dat we het paasverhaal dit jaar samen gaan beleven in de Bijlmer kan met recht een hoogtepunt genoemd worden. Nooit eerder vertelden we het verhaal vanaf een plek met zo’n gemêleerde bevolking'', liet KRO-NCRV-directeur Yvonne de Haan los.

Vorig jaar speelde Yuri van Gelder Barabbas.

Volledig scherm
Ederveen speelt de rol van Pilatus. © EO
  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.