Volledig scherm
PREMIUM
Marktkoopman Peter van Eeuwijk. © Jan Zandee

Markante marktkooplui ... ‘Iedereen staat ergens anders natuurlijk, anders zouden we elkaars concurrenten zijn’

Oké, het is niet meer zoals vroeger, maar de weekmarkt blijft de moeite waard. Al is het maar om de enthousiaste marktkooplui. In de laatste aflevering van deze serie is Peter van Eeuwijk aan het woord.

Beddengoed van Van Eeuwijk. Het is een begrip in de regio. ,,Ik sta zelf al 42 jaar op de markt van Sint-Michielsgestel”, vertelt Peter van Eeuwijk (65) uit Son. ,,Mijn vader is er zeventig jaar geleden mee begonnen en ook mijn opa zat in het textiel, hij was wever.” 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."