Jeanny van Houtum in haar broodkraam.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeanny van Houtum in haar broodkraam. © Jan Zandee

Markante marktkooplui ... ‘Klanten aan mijn kraam die ik als kind heb bezocht’

Oké, het is niet meer zoals vroeger, maar de weekmarkt blijft de moeite waard. Al is het maar om de enthousiaste marktkooplui, zoals Jeanny van Houtum uit Den Dungen.

Bijna blindelings halveert Jeanny van Houtum (55) op de kleine middagmarkt van Gemonde een heel brood tot twee halve. Van een groot deel van de klanten die aan haar kraam komen, weet ze zonder ernaar te vragen of ze een halfje wit of twee volkoren willen, en tussendoor informeert ze ook nog naar de kinderen of de verbouwing. ,,Ik ben opgeleid tot coupeuse en werkte eerder in een naaiatelier. Mijn vader, Harrie Blummel, heeft altijd als broodbezorger gewerkt in Wijbosch, waar ik ben opgegroeid. Als klein meisje ging ik al met hem mee. Toen er een nieuwe broodbezorger nodig was, besloot ik in zijn voetsporen te treden. Er komen nu nog klanten aan mijn kraam die ik samen met mijn vader als kind ook al bezocht." 

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.