Volledig scherm
PREMIUM
‘KaasKoning’ Boy Bertrums uit Den Bosch. © Marc Bolsius

Markante marktkooplui ... ‘Zonder sterke vrouw kun je géén marktkoopman zijn’

Markante marktkoopluiOké, het is niet meer zoals vroeger, maar de weekmarkt blijft de moeite waard. Als is het maar om de enthousiaste marktkooplui.

Quote

Ze werkte in de zorg, dat heeft ze opgegeven voor mijn passie

Boy Bertrums

‘Als kind fietste ik gelijk na school al naar de viskraam om een paar uur te werken. Leren om haring en zalm te fileren, vond ik heel interessant’. Nee, aan een vervolgopleiding had Boy Bertrums na de middelbare school geen behoefte. Hij is pas 35, maar staat toch ál 21 jaar op de markt. Na de vis stapte hij over op de groenten en fruit. ,,Maar dat lag me niet. Ik was gewend vis te fileren en schoon te maken, nu deed ik een paar appels in een zak: en dat was het.’’ Terug naar de vis dan maar. Hij staat op markten in de buurt van Eersel en Reusel, als zich in 2010 een mogelijkheid uit duizenden voordoet. ,,Ik kon bij De KaasKoning een kraam overnemen, in mijn eigen stad. Die kans moest ik pakken. Ons eerste kind was net geboren, de tweede op komst. Nu kon ik veel eerder thuis zijn, ook lekker.’’

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch