Volledig scherm
In 2016 viel BBQ Pop samen met de kindervakantieweek in Moergestel. © Dennis Wassenburg

BBQ Pop is in Moergestel meer dan swingen bij de barbecue

MOERGESTEL - Goed eten & drinken en goeie muziek: meer hoeft een festival op een dorpsplein niet te bieden. Toch staat de organisatoren van BBQ Pop, komende zaterdag in Moergestel, een groter doel voor ogen dan swingen bij de barbecue.

In een 45 pagina's tellend projectplan heeft Petra Lambregts namens de organiserende Stichting Gèssel Treft het idee achter BBQ Pop uiteengezet. Punt 2.2.4 somt de volgende doelstellingen op. 'Aandacht voor muziek en cultuur'; 'mensen die elkaar treffen en elkaar inspireren en respecteren'; 'sociale cohesie binnen ons dorp en indirect binnen onze samenleving'; 'binding van jongeren aan ons dorp'; 'participatie van jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking'; 'kansen voor jong talent op het podium'; 'praktijkervaring voor jonge techneuten'.

Dat laatste valt onder een eigen noemer: Skillslab. Ook buiten het festival om wil Gèssel Treft jongeren betrekken bij techniek, filmen, programmering of het maken van posters. De twintig vrijwilligers achter de stichting hebben door het jaar dan ook meer noten op hun zang, Dweilpop en een muziekquiz met name.

The Blues Sparks

Op de vijfde editie van BBQ Pop worden optredens binnen in Den Boogaard afgewisseld met optredens buiten op het Sint Jansplein. The Blues Sparks, met de Moergestelse gitarist Harm de Ruiter, bijten zaterdag om 17 uur de spits af. Juicy Lucy and the Woodpeckers, Holsaby, Far From Over, Pyro, Jim Booth en Van Got Los gaan door tot na middernacht. Voor de kinderen is er onder meer een rap-workshop en staat een springkasteel opgesteld. Sjoop & Skrien en 't IJsboerinneke cateren aan de zijde van de barbecue.

Tilburg e.o.