Volledig scherm
Peter van de Wouw (Moergestel Fiets- en Wandeldorp), Inge van den Boer en wethouder Dion Dankers openen op de nieuwe brug over de Reusel het opgeleverde fietspad van Moergestel naar Haghorst. © Ruud van de Ven

Fietspad is in Moergestel geopend, maar de 'Pastor Theo Brug' laat nog op zich wachten

VIDEO MTVMOERGESTEL - Feestelijke happening zondagochtend op de nieuwe brug over de Reusel in Moergestel. Het opgeleverde fietspad langs de Heizenschedijk, richting Haghorst, werd geopend verklaard.

Een hoofdrol was weggelegd voor Inge van den Boer, die het lint vasthield dat wethouder Dion Dankers door mocht knippen. Inge wist met haar actie het fietspad op de politieke agenda in Oisterwijk te krijgen en te houden. Ze haalde drie jaar geleden via crowdfunding bijna 12.000 euro op. Dat geld wordt nog niet overgemaakt naar de gemeente. Dat komt er volgens moeder Diana van den Boer pas van bij de opening van het tweede deel, langs de Broekzijde. 

Theo te Wierik

Ook Peter van de Wouw, voorzitter van Stichting Moergestel Fiets- en Wandeldorp, vertoefde op de brug in directe nabijheid van Dankers' schaar. De stichting van Van de Wouw pleit ervoor om de brug te vernoemen naar pastoor Theo te Wierik, maar Dankers maakte duidelijk dat een formeel verzoek daartoe niet zonder meer gehonoreerd kan worden. Zo hanteert Oisterwijk bij toekenning van straat- en andere namen een 'postuumregeling'. 

Omdat in Oisterwijk eenzelfde brug werd vernoemd naar Pastoor Dumoulin toen die nog in leven was, denkt Moergestel Fiets- en Wandeldorp dat haar initiatief toch kansrijk is. Te Wierik zelf wil volgens Bart Trompenaars van Moergestel Fiets- en Wandeldorp 'als het per se moet' wel meewerken, maar hij geeft dan wel de voorkeur aan Pastor Theo Brug: ,,Daar heeft hij genoeg eer aan." 

Tilburg e.o.