Volledig scherm
PREMIUM
Ton Rombouts en zijn opvolger Jack Mikkers. © BD

Blunder OM: 'Wat mij betreft is de strafzaak tegen de bronnen nu kapot'

Het OM mag zijn fout dan hebben toegegeven, zonder gevolgen blijft de misser in de Bossche burgemeestersaffaire mogelijk niet. 'Wat mij betreft is de strafzaak tegen de bronnen nu kapot'.

En nu? Een eenvoudige vraag, van twee woorden. Maar het vinden van een antwoord zal het Openbaar Ministerie in Oost-Brabant de komende tijd nog best even bezighouden. Hoe verder met de zaak tegen twee mannen die verdacht worden over de vertrouwelijke burgemeestersbenoeming in Den Bosch te hebben gelekt? Ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Vrijdag meldde het OM de gevolgen van de misser met de belgegevens voor hun strafzaak te onderzoeken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doedelzakken schallen over begraafplaats Orthen:  eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtoffer Gilbert McMicking
    VIDEO

    Doedelzak­ken schallen over begraaf­plaats Orthen: eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtof­fer Gilbert McMicking

    DEN BOSCH - De gewijde stilte op begraafplaats Orthen werd zondagochtend verbroken door de martiale klanken van doedelzakken. Het vormde een indrukwekkend saluut aan Gilberg McMicking, de Britse militair die als gevangene van de Duitsers in de Grote Oorlog niets van de strijd meekreeg. Uitgerekend vandaag honderd jaar geleden, op Wapenstilstandsdag, overleed hij in Den Bosch aan de Spaanse Griep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch